Lai pilnveidotu prasmes “Microsoft” programmatūras “Office 365” un tās piedāvāto iespēju lietošanā, Latvijas Universitātē martā un aprīlī norisinās apmācības vadības personālam.  

“Office 365” ir integrēts lietojumprogrammu un pakalpojumu kopums, kas ietver tādas lietojumprogrammas kā OneDrive, MS Word, MS Excel, MS PowerPoint, One Note un citas, kuras tiek atjauninātas ik mēnesi ar jaunākajiem līdzekļiem un drošības atjauninājumiem. “Office 365” priekšrocība ir dokumentu glabāšana mākonī, kas padara darbinieku mobilāku, jo paredz iespēju piekļūt saviem failiem arī attālināti. Jebkuru failu, kas saglabāts OneDrive var kopīgot ne tikai organizācijas ietvaros, bet arī ar ārējiem lietotājiem. Darbs, izmantojot “Office 365”, atvieglo komunikāciju darba grupā vai projektā: nav nepieciešamības pārsūtīt failus, tie ir pieejami visiem grupas dalībniekiem. Turklāt, labojot vai rediģējot dokumentu vairākas reizes, ir iespēja izvēlēties tālākam darbam jebkuru versiju, tas ir, atgūt jebkuru versiju, kas saglabāta pirms veiktiem labojumiem vai papildinājumiem. 

Licence paredz, ka programmatūru var lejuplādēt uz pieciem datoriem, tai skaitā, mājās, kā arī piecās mobilajās ierīcēs, kas būtiski atvieglo piekļūšanu datiem atrodoties ārpus darba vietas vai mājām.

Pašreiz tiek apsvērta iespēja paplašināt “Office 365” iespējas ar outlook, Teams, SharePoint, Exchange un citiem.

Programmatūra ir pieejama bez maksas visiem Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem – akadēmiskajam un administratīvajam personālam jau pašreiz.

Praktiska pamācība programmatūras “Office 365” lietošanai Latvijas Universitātē pieejama šeit: itbuj.lu.lv.

Notikušās apmācības ir viens no pasākumiem, kas norisinās Eiropas Sociālā fonda projekta SAM 8.2.3. “Labākas pārvaldības nodrošināšana Latvijas Universitātē” ietvaros sadarbībā ar Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centru, kas nodrošināja bezmaksas apmācības un iespēju iesaistīties apmācībās arī citiem Latvijas Universitātes darbiniekiem.

 

Dalīties

Saistītais saturs

Pilnveido profesionālās zināšanas studiju programmu un virzienu izstrādē un vadībā
12.10.2021.

Pilnveido profesionālās zināšanas studiju programmu un virzienu izstrādē un vadībā